VoIP sistemi – Najbolje metode za smanjenje troškova poziva

Žellite da unapredite komunikacijsku mrežu, snizite troškove poziva i ispratite trendove modernih kompanija? Možete to učiniti već danas implementiranjem VoIP sistema.

Kako je VoIP ponuda na globalnom nivou šarenolika, izdvojićemo neke od usluga koje vam možemo ponuditi u oblasti VoIP telefonija:

● Integracija VoIP sistema za mala i srednja preduzeća

● Implementacija VoIP sistema kao deo hotelskih sistema

● Cloud VoIP implementacija u VoIP sistem bez dodatnog ulaganja u infrastrukutru

● Brojevi u inostranstvu za povoljnije cene razgovora

● SIP server (SIP telefonska centrala)

● Virtuelna centrala i recepcija

Pozovite nas za besplatne konsultacije, ako niste sigurni koja od navedenih VoIP usluga će zadovoljiti potrebe vašeg poslovanja kako bismo vam razrešili nedoumice, pronašli najbolje i najpovoljnije rešenje za vaše potrebe.

Šta je VoIP i kako funkcioniše?

VoIP (Voice over Internet Protocol), VoIP telefonija ili internet telefonija je tehnologija koja omogućava da upućujete i primate telefonske pozive koristeći internet.

Kako bi se uspostavila VoIP veza, odnosno započela sesija, neophodno je postojanje protokola za signalizaciju. Najpopularniji među inicijatornim protokolima je SIP (Session Initiation Protocol).

Nakon toga, za korišćenje benefita SIP protokola, neophodni su SIP serveri, odnosno računari koji predstavljaju telefonske centrale za VoIP telefone.

Jedni od najpopularnijih primera VoIP usluga su Microsoft Teams, Zoom, Skype, Whatsapp.

Da li je specijalni VoIP telefon – IP telefon neophodan za razgovor?

U zavisnosti od vaših potreba i mogućnosti VoIP usluge možete koristiti pomoću računara. Takođe, za VoIP pozive dovoljan je i regularni telefon sa VoIP adapterom.

Dok je jedna od najaktuelnijih i po našem mišljenju najboljih rešenja, upotreba specijalnih VoIP telefona – IP telefona koji podižu kvalitet razgovora na viši nivo.

Kada su u pitanju IP telefoni i njihovi proizvođači, Cisco IP telefoni su među najpopularnijim brendovima, a za kvalitet koji nude cena im je i više nego pristupačna.

Kako VoIP unapređuje mala i srednja preduzeća?

Ako ste vlasnik male ili velike kompanije i želite da povećate uspeh svog poslovanja VoIP je idealno rešenje za vas zbog svojih brojinih prednosti, nabrojaćemo samo neke od njih:

1. Ušteda troškova poziva – je ogromna, pogotovo ukoliko je u vašoj kompaniji učestalo obavljanje međunarodnih poziva. VoIP telefoniju plaćate na mesečnom nivou uz pristup internetu, dok tradicionalne telefonske linije naplaćuju razgovor po minuti.

2. Snimanje razgovora – omogućava vam da budete bezbrižni kako se snimanjem razgovora ne mogu propustiti važna obaveštenja. Možete čak videti u koje vreme najviše poziva dobijate od klijenata, najčešća pitanja i druge bitne metrike za razvoj poslovanja.

3. Mobilnost – je u današnje vreme kada je rad od kuće aktuelan i više nego neophodna. Ako imate kod kuće pristup internetu, jednostavno se prijavite na VoIP telefon i radite bez smetnje od kuće. VoIP komunikacija je pogotovu korisna opcija i ukoliko ste često na putu.

4. Multitasking – ili ti tempo današnjice jednostavno je ispratiti uz VoIP sisteme. Koristeći ih možete u isto vreme slati dokumente, slike, video zapise i aktivno učestvovati u razgovoru. Sastanci sa zaposlenima ili klijentima će teći kvalitetnije nego ikada.

5. Maksimalna pouzdanost – je prisutna kako čak i usled prekida internet mreže i tehničkih problema pozive možete proslediti na telefone i druge uređaje, ometanja pri radu neće biti.

6. Ušteda na instalaciji i održavanju – poželjna je usled raznih sitnih troškova koje kompanija svakodnevno ima. VoIP sistem se lako instalira, a vrlo jednostavno održava i bez angažovanja stručnih lica.

Implementacija VoIP sistema je jedna velika konkurentska prednost, koju smo uvereni da ne želite da propustite.